Zdeněk Pohlreich

Žloutkový krém s ovocem

ČVSPŽ – žloutkový krém

Moje hodnocení
3x

Tento lahodný moučník pochází z Itálie, kde ho znají pod názvem Zabaione. Fantastickou chuť získáte jednoduchým spojením pouze tří surovin, které doplníte čerstvým ovocem podle chuti.

4 porce
30 minut

Suroviny

Už za týden, 2. listopadu si tento recept můžete vyzkoušet naživo přímo se Zdeňkem Pohlreichem v nové kulinární show Česko vaří s Pohlreichem!

Odkaz

Česko vaří s Pohlreichem ŽIVĚ!

Zde najdete další informace, videa, články a kompletní recepty z nové kulinární show se Zdeňkem Pohlreichem.

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C. Jelikož budete dezert zapékat, nastavte program trouby na pečení s horní spirálou.
  2. Žloutky oddělte od bílků a dejte do misky. Misku postavte na vodní lázeň.
  3. K žloutkům přidejte cukr a 4 lžíce dezertního vína. Nad mírným žárem hbitě vyšlehejte všechny ingredience do hustého krému. Odstavte z vodní lázně.
  4. Připravte si menší zapékací misku a rozložte do ní ovoce dle chuti. Krém nalejte na ovoce a dejte do předehřáté trouby asi na 5 minut.
  5. Díky zapnuté horní spirále se na povrchu krému utvoří krusta a uvnitř zůstane vláčný.
  6. Hotový dezert servírujte ozdobený lístky čerstvé máty a zlehka posypaný moučkovým cukrem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty