Suroviny
- žloutek 8 ks
- dezertní víno (např. Marsala) 4 lžíce
- cukr 4 lžíce
- ovoce (čerstvé sezónní ovoce, např. borůvky, maliny nebo ostružiny) 300 g
- moučkový cukr
- máta (lístky)
Česko vaří s Pohlreichem ŽIVĚ!
Zde najdete další informace, videa, články a kompletní recepty z nové kulinární show se Zdeňkem Pohlreichem.
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 190 °C. Jelikož budete dezert zapékat, nastavte program trouby na pečení s horní spirálou.
- Žloutky oddělte od bílků a dejte do misky. Misku postavte na vodní lázeň.
- K žloutkům přidejte cukr a 4 lžíce dezertního vína. Nad mírným žárem hbitě vyšlehejte všechny ingredience do hustého krému. Odstavte z vodní lázně.
- Připravte si menší zapékací misku a rozložte do ní ovoce dle chuti. Krém nalejte na ovoce a dejte do předehřáté trouby asi na 5 minut.
- Díky zapnuté horní spirále se na povrchu krému utvoří krusta a uvnitř zůstane vláčný.
- Hotový dezert servírujte ozdobený lístky čerstvé máty a zlehka posypaný moučkovým cukrem.