- vejce 4 ks
Head
- koření grilovací None
- sůl None
Head
- pepř None
- česnek 4 stroužky
Head
- olej None
- cibule 4 ks
- brambory 750 g
- tatarská omáčka None
Postup přípravy
Vepřové kotlety s kostí si naložíme do marinády z grilovacího koření, soli, pepře, worcesteru a oleje, maso necháme aspoň několik hodin marinovat.
Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Plátek masa dáme do alobalu každý zvlášť, nato přidáme cibuli a brambory, zabalíme. Pečeme 30 minut na 200 stupňů, poté odkryjeme a necháme dopéct brambory.
K jídlu podáváme domácí tatarku. Do mixéru dáme celá vajíčka, zašleháme, po troškách přiléváme tolik oleje, aby majonéza dostatečně zhoustla. Majonézu dochutíme solí, pepřem, prolisujeme česnek, přidáme hořčici a najemno nastrouháme sterilované okurky. Nakonec můžeme dozdobit čerstvou petrželkou.