Zeleninové ovesné košíčky s vejcem a kozím sýrem
Zdroj: blog Hladová
Zeleninové ovesné košíčky s vejcem a kozím sýrem
Zdroj:
blog Hladová
Moje hodnocení
11x
Perfektní recept na večírek nebo klidně k snídani či večeři. Výtečné košíčky mají krustu z ovesných vloček a brokolice a jsou krásně křupavé. A uvnitř lahodná náplň z kozího sýra, který díky své specifické chuti dodá tomuto pokrmu ten správný švih!
12 porcí
60 minut
Košíčky
jemné ovesné vločky s vlákninou Emco
120 g
Voda
310 ml
brokolice nakrájená opravdu nadrobno
1/4 hlávky
větší cibule
1 ks
Česnek
2 stroužky
červená paprika
1 ks
Olivový olej
1 lžíce
uzená mletá paprika
1 lžička
čerstvý tymián
1 lžíce
Bílek
1 ks
sůl a čerstvě namletý pepř
Náplň
Vejce
4 ks (+ žloutek, co zbyl z košíčků)
čerstvý kozí sýr
100 g
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
Začněte těstem na košíčky. Zeleninu nakrájejte na co nejmenší kousky. Na pánvi rozehřejte olej a orestujte cibuli dosklovata, poté přidejte brokolici, papriku a najemno nasekaný česnek. Jakmile zelenina změkne a krásně se rozvoní, sundejte pánev z ohně a nechte stranou.
Do malého kastrůlku dejte vodu, lehce ji osolte a opepřete a vsypte ovesné vločky. Přiveďte za stálého míchání k varu a vařte, dokud se voda nevsákne a nevznikne kaše. Kaši i zeleninu nechte vychladnout, poté je smíchejte dohromady a přidejte 1 bílek.
Rozpalte troubu na 190˚C. Formu na muffiny dobře vymažte máslem a do každého důlku dejte vrchovatou lžíci vločkovo-zeleninové směsi a pečlivě vytvarujte košíčky (na dně ani na stěnách by neměla být žádná díra). Těsto je lepivé, proto si při tvarování namáčejte ruce ve vodě. Formu s košíčky vložte do trouby a pečte asi 30 minut, až se košíčky opečou a zpevní.
V misce rozmíchejte vejce s trochou soli a pepře a připravte si kozí sýr. Na dno každého košíčku rozdrobte kousek kozího sýra, zalijte vaječnou směsí a navrch dejte ještě trochu sýra. Formu s košíčky vraťte do trouby a pečte ještě asi 10 minut, až vejce zpevní. Košíčky nechte ve formě vychladnout a poté je vyndejte z formy (okraje nejprve objeďte ostrým nožem). Podávejte například se salátkem z polníčku a rukoly.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.