Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Zelenina pečená na sicilský způsob

4 porce
do 2 hodin
Zelenina pečená na sicilský způsob
Zelenina pečená na sicilský způsob Autor: isifa.com
Ideální letní příloha. Podávejte ji teplou s grilovaným nebo pečeným masem nebo rybou, nebo jako vegetariánské jídlo, do kterého přidáte ještě plechovku malých fazolí.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C, u plynové na stupeň 6. Do pekáče dejte celé šalotky, neloupané stroužky česneku a lilek. Pokropte asi polovinou oleje a pečte 50 minut až 1 hodinu, dokud šalotky nezačnou hnědnout. Potom přidejte rajčata a piniové oříšky, pokropte zbytkem oleje a pokračujte v pečení dalších 20–30 minut.
  2. Přidejte sultánky a olivy, pokropte balzamikovým octem, jemně promíchejte a ozdobte bazalkovými listy.
Reklama

Zelenina pečená na sicilský způsob Foto: isifa.com

Zelenina pečená na sicilský způsob. Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama