Suroviny
- brambory (malé) 500 g
- olivový olej 2 lžíce
- česnek (velké stroužky) 2 ks
- máslová dýně 300 g
- lilek (menší) 1 ks
- ředkvičky 8 ks
- sůl
- pepř
Zálivka
- dijonská hořčice 1 lžička
- extra virgin olivový olej 2 lžíce
- citronová šťáva (z 1/2 citronu)
- pažitka (nasekaná) 2 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 200 ºC. Brambory rozkrojte na půlky, vložte je do mísy a promíchejte s olivovým olejem, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Naskládejte je na plech a vložte ho do trouby. Po 15 minutách k bramborám přimíchejte dýni a lilek, které jste předtím pokrájeli na kostičky, a pečte společně dalších 15 minut, dokud brambory nezměknou. Mezitím nakrájejte omyté ředkvičky na osminky.
- ZÁLIVKA: V míse na salát prošlehejte metličkou hořčici s olivovým olejem a citronovou šťávou. Osolte a opepřete a přimíchejte nasekanou pažitku.
- Vlažné brambory a dýni s lilkem pak promíchejte v míse se zálivkou a ředkvičkami. Podávejte samostatně, nebo jako přílohu k masu.
- Prima tip: Pěkné a mladé listy z ředkviček můžete směle přimíchat do salátu!