Suroviny
- petrželová nať
- máslo 120 g
- kuřecí prsa 360 g
- hladká mouka 60 g
- mléko 400 ml
- květák 300 g
- žloutek 3
- sýr (tučný) 120 g
- citron 1
- sůl
- pepř
- muškátový květ
Postup přípravy
- Z másla a mouky uděláme bešamel. Květák uvařime ve slané vodě a kuřecí prsa také. Po vychladnutí květáku a kuřecího masa vše jemně nakrájíme a do vychladlého bešamelu vmícháme 3 žloutky. Kuřecí prsa a květák přiměřeně osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu, muškátový květ a zelenou petržel.
- Tuhou hmotu přendáme a rozdělíme do pečicích misek a posypeme strouhaným sýrem. Vložíme do trouby rozpálené na 180 stupňů a deset minut zapékáme pod grilem a hlídáme. Podáváme s bílým pečivem.
Autor receptu: Karel Lucký