Fenykl je skvělá zelenina, která stále čeká na masovější objevení. Má výbornou jemnou chuť, která mile překvapí i ty, kteří si fenykl zatím neoblíbili. Zapečený se sýrem a smetanou je skvělý jako samostatné vegetariánské jídlo nebo jako výtečná příloha třeba k pečenému kuřeti.
Ve velké pánvi zahřejte olej s máslem. Přidejte fenykly nakrájené na dílky a osmahněte je. Podlijte trochou horké vody, osolte, opepřete čerstvě namletým pepřem a asi 5 minut duste.
Fenykly pak přendejte do máslem vymazané zapékací misky a přelijte je rozšlehanou směsí smetany, žloutků a sýra.
Na povrch rozložte malé kousky másla a prudce zapečte v troubě rozpálené na 200 stupňů. Posypte nasekanými jemnými lístečky fenyklu. Podávejte s pečivem.