Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Zapečený fenykl

4 porce
do 30 minut
Zapečený fenykl
Zapečený fenykl Autor: Gurmet
Fenykl je skvělá zelenina, která stále čeká na masovější objevení. Má výbornou jemnou chuť, která mile překvapí i ty, kteří si fenykl zatím neoblíbili. Zapečený se sýrem a smetanou je skvělý jako samostatné vegetariánské jídlo nebo jako výtečná příloha třeba k pečenému kuřeti.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Ve velké pánvi zahřejte olej s máslem. Přidejte fenykly nakrájené na dílky a osmahněte je. Podlijte trochou horké vody, osolte, opepřete čerstvě namletým pepřem a asi 5 minut duste.
  2. Fenykly pak přendejte do máslem vymazané zapékací misky a přelijte je rozšlehanou směsí smetany, žloutků a sýra.
  3. Na povrch rozložte malé kousky másla a prudce zapečte v troubě rozpálené na 200 stupňů. Posypte nasekanými jemnými lístečky fenyklu. Podávejte s pečivem.
Reklama

Gurmet - říjen 2013Časopis Gurmet – Vaše škola vaření

Na 100 stránkách říjnového čísla Gurmetu najdete kromě snadných a rychlých jídel na každý všední den v týdnu také recepty na báječné masové pečínky, které proslavily českou kuchyni.

Ochutnat můžete i speciality z jižních Čech, včetně candáta s kulajdou. Přípravou této lahůdky vás krok za krokem provede šéfkuchař pražského hotelu Mandarin Oriental Jiří Štift. Naučíte se také skvělé sladkosti a s dětmi můžete upéct brambory ve žhavém popelu.

A protože právě rostou houby, poradíme vám, jak je lahodně zužitkovat v kuchyni. Za dobrým jídlem do ciziny tentokrát pojedeme k našim sousedům – na Slovensko. Myslíte si, že kořenová zelenina patří jen do polévky? Naše recepty vám dají návod, jak si na ní pochutnat také jinak.

Objednejte si půlroční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 150 Kč! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama