Příloha
- brambory 1 kg
Head
- slanina 250 g
Head
- rajský protlak 2 ks
- chilli ( - volitelné )
- pepř
- sůl
- grilovací koření
Postup přípravy
Vezmeme mísu z varného skla, vymažeme ji kouskem másla a dno pokryjeme naklepanými, osolenými a opepřenými malými plátky vepřového masa. Na ně naklademe vrstvu cibule nakrájené na kolečka, aby byla přes všechno maso. Další vrstvu tvoří plátky anglické slaniny.Vrstvu anglické slaniny potřeme ochuceným rajským protlakem. Postup opakujeme až do libovolné výše mísy a taky podle množství počtu strávníků.
Mísu vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi hodinu. Chvíli před koncem jídlo zalijeme půl sklenkou vody nebo vína. Pečeme přikryté, aby maso bylo šťavnaté a zůstal dostatek šťávy.
Příloha: oloupané brambory uvaříme doměkka. Mezitím, co se nám brambory vaří, osmahneme na másle kolečka jarní cibulky. Uvařené brambory scedíme a rozšťoucháme. Přidáme jarní cibulku, ohřáté mléko a vše ještě mírně šťoucháme, dokud nám konzistence nebude vyhovovat. Hotové šťouchané brambory posypeme petrželkou.