Na domácí drobení
- vejce 1 kus
Head
- kapusta 1 lístek
Na játové knedlíčky
- strouhanka 1 dávka
- vejce 1 kus
Head
- petržel 1 kus
Na játové knedlíčky
- muškátový oříšek 1 špetka
Head
- libeček 1 snítka
- bobkový list 1 kus
- koření polévkové 1 lžíce
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
1.Líčka opláchneme a dáme do hrnce, očistímekořenovou zeleninu, osolíme,opepříme,přidámepolévkové kořeni a vaříme asi jednu hodinu.
2. Na drobení smícháme vejce se solí a hrubou moukou. Vypracujeme tuhé těsto, které necháme trochu proschnout a pak je nastrouháme na hrubém struhadle a uvaříme zvlášť v osolené vodě nebo rovnou v polévce, kam ještě zavaříme játrové knedlíčky.
3. Další zavářku si připravíme z umixovaných nebo naškrábaných jater a povoleného másla, smíchaných s vejci, strouhankou, drceným česnekem a kořením. Uválíme pravidelné malé knedlíčky, které zavaříme do polévky.