Na játové knedlíčky
- játra 250 g
- máslo 1 dávka
- strouhanka 1 dávka
Head
- celer 1 kus
Na játové knedlíčky
- česnek 3 stroužky
Head
- cibule 1 kus
Na játové knedlíčky
- pepř 1 špetka
Head
- bobkový list 1 kus
- koření polévkové 1 lžíce
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1.Líčka opláchneme a dáme do hrnce, očistímekořenovou zeleninu, osolíme,opepříme,přidámepolévkové kořeni a vaříme asi jednu hodinu.
2. Na drobení smícháme vejce se solí a hrubou moukou. Vypracujeme tuhé těsto, které necháme trochu proschnout a pak je nastrouháme na hrubém struhadle a uvaříme zvlášť v osolené vodě nebo rovnou v polévce, kam ještě zavaříme játrové knedlíčky.
3. Další zavářku si připravíme z umixovaných nebo naškrábaných jater a povoleného másla, smíchaných s vejci, strouhankou, drceným česnekem a kořením. Uválíme pravidelné malé knedlíčky, které zavaříme do polévky.