Head
- petržel dle libosti
- kuřecí skelet 2 ks
Noky
- sůl 1 lžička
Head
- celer
- petržel 2 ks
- bobkový list 4 ks
- nové koření 6 kuliček
- pepř celý 8 kuliček
- polévkové koření ( - volitelné ) 1 lžička
Postup přípravy
Kuřecí skelety dáme vařit spolu s pepřem, novým kořením a bobkovými listy do tří litrů vody na asi dvě hodiny. Po hodině přidáme nakrájenou mrkev, celer a petržel. Polévku dochutíme solí či polévkovým kořením a zavaříme nočky.
Noky na zavářku: Povolené máslo v misce smícháme s krupicí, máslem, solí a vejcem do těstíčka (nesmí být moc tuhé, ale ani tekuté). Pro hezký vzhled a lepší chuť vmícháme ještě nadrobno nakrájenou petrželku. Necháme 15 minut odležet a poté malou lžičkou vykrajujeme noky a vkládáme je do vroucí polévky a vaříme další čtvrthodinu.