Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Vývar s vaječným svítkem

4 porce
do 2 hodin
Vývar s vaječným svítkem
Vývar s vaječným svítkem Autor: Hermína / Prima
Není nad dobrý poctivý vývar, zvlášť když je před námi období nachlazení. Vývar můžete doplnit nudlemi, nočky nebo drobením... A nebo vyzkoušejte výtečný vaječný svítek podle Zdeňka Pohlreicha.
Reklama

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 4. dílu s tématem VEJCE najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Reklama

Postup

  1. Rozsekanou kostru dáme do studené vody a přivedeme k varu, přidáme koření. Ztlumíme a necháme táhnout asi 1 hodinu.
  2. Přidáme zeleninu a táhneme ještě další hodinu. Poté vývar přecedíme.
  3. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme troškou mouky.
  4. Oddělíme žloutky a bílky, z bílků vyšleháme sníh. Žloutky osolíme, ochutíme muškátovým oříškem a zašleháme k nim máslo, přidáme polohrubou mouku, promícháme a opatrně vmícháme také sníh z bílků. Směs přendáme do zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 minut.
  5. Svítek servírujeme nakrájený na větší kostky zalitý vývarem, dozdobíme nasekanou petrželkou.
Reklama

Vývar s vaječným svítkem  Foto: Hermína / Prima

Vývar s vaječným svítkem. Foto: Hermína / Prima

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama