Vývar
- kuřecí skelet (z jednoho kuřete)
- mrkev
- petržel
- cibule
- sůl
- pepř celý
- bobkový list
- nové koření
Vaječný svítek
- vejce 2 ks
- máslo 25 g
- polohrubá mouka 30 g
- hladkolistá petržel
Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!
Všechny recepty z 4. dílu s tématem VEJCE najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v nové televizní kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede slavný šéfkuchař šest receptů, jímž dominuje jedna...
Postup přípravy
- Rozsekanou kostru dáme do studené vody a přivedeme k varu, přidáme koření. Ztlumíme a necháme táhnout asi 1 hodinu.
- Přidáme zeleninu a táhneme ještě další hodinu. Poté vývar přecedíme.
- Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme troškou mouky.
- Oddělíme žloutky a bílky, z bílků vyšleháme sníh. Žloutky osolíme, ochutíme muškátovým oříškem a zašleháme k nim máslo, přidáme polohrubou mouku, promícháme a opatrně vmícháme také sníh z bílků. Směs přendáme do zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 minut.
- Svítek servírujeme nakrájený na větší kostky zalitý vývarem, dozdobíme nasekanou petrželkou.