Suroviny
- lilek 2 ks
- bujón (Knorr Bohatý bujón kuřecí) 2 kalíšky
- mrkev 1 ks
- petržel (kořenová) 1 svazek
- cibule 2 ks
- česnek 3 stroužky
- rajčata 3 ks
- citron 1 ks
- rajčatové pyré 2 lžíce
- koriandr (posekaný) 1 svazek
- chilli papričky 1 ks
- bílý jogurt 200 ml
- římský kmín (mletý) 1 lžíce
- tymián (posekaný) 2 lžíce
- olivový olej 100 ml
Postup přípravy
- Veškerou zeleninu umyjte. Následně oloupejte mrkev a petržel.
- Zbylou zeleninu, včetně česneku a pálivé papriky, vložte na plech. Polijte olivovým olejem a dejte na 40 minut do trouby rozehřáté na teplotu 190 stupňů. Poté zeleninu vyndejte z trouby a nechte ji trochu vychladnout.
- Lilek oloupejte a spolu s ostatní zeleninou vložte do vyhovujícího hrnce. Následně nakrájejte rajčata.
- Vše zalijte 1,5 litrem vody a přiveďte k varu. Přidejte 2 kalíšky Knorr Bohatý bujón Kuřecí a připravená rajčata.
- Vše rozmixujte na jednotnou a hladkou hmotu.
- Vzniklou hustou hmotu smíchejte s jogurtem. Přidejte kmín, posekanou nať koriandru a tymián. Dochuťte citronovou šťávou.
KOMERČNÍ SDĚLENÍ