Suroviny
- lilek 2 ks
 - bujón (Knorr Bohatý bujón kuřecí) 2 kalíšky
 - mrkev 1 ks
 - petržel (kořenová) 1 svazek
 - cibule 2 ks
 - česnek 3 stroužky
 - rajčata 3 ks
 - citron 1 ks
 - rajčatové pyré 2 lžíce
 - koriandr (posekaný) 1 svazek
 - chilli papričky 1 ks
 - bílý jogurt 200 ml
 - římský kmín (mletý) 1 lžíce
 - tymián (posekaný) 2 lžíce
 - olivový olej 100 ml
 
Postup přípravy
- Veškerou zeleninu umyjte. Následně oloupejte mrkev a petržel.
 - Zbylou zeleninu, včetně česneku a pálivé papriky, vložte na plech. Polijte olivovým olejem a dejte na 40 minut do trouby rozehřáté na teplotu 190 stupňů. Poté zeleninu vyndejte z trouby a nechte ji trochu vychladnout.
 - Lilek oloupejte a spolu s ostatní zeleninou vložte do vyhovujícího hrnce. Následně nakrájejte rajčata.
 - Vše zalijte 1,5 litrem vody a přiveďte k varu. Přidejte 2 kalíšky Knorr Bohatý bujón Kuřecí a připravená rajčata.
 - Vše rozmixujte na jednotnou a hladkou hmotu.
 - Vzniklou hustou hmotu smíchejte s jogurtem. Přidejte kmín, posekanou nať koriandru a tymián. Dochuťte citronovou šťávou.
 
KOMERČNÍ SDĚLENÍ