Suroviny
- sklenice višní v rumu 400 ml
- cukrářské píškoty 250 g
- šálek silné kávy 150 ml
- Mascarpone 250 g
- kysaná smetana 200 g
- smetana na šlehání 200 ml
- cukr moučka 60 g
- kakao holandského typu
Sledujte kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:
Odkaz
Karolína, domácí kuchařka
Každou SOBOTU v 18.10 na Primě vám Karolína Kamberská, matka tří dětí, kritička restaurací a lifestylová novinářka představí zdravé, ale zároveň chutné recepty, které lze...
Postup přípravy
- Připravte si hezkou porcelánovou nebo skleněnou nádobu nejlépe s obdélníkovým dnem a dostatečnou výškou.
- Slijte višně a nechte je okapat v cedníku. Pokud nejsou vypeckované, vypeckujte je. Rum uschovejte ve sklenici.
- V míse rozmíchejte kysanou smetanu s cukrem a lehce metličkou vmíchejte mascarpone. Nakonec přidejte ušlehanou smetanu.
- Do ploché misky dejte kávu a rum z višní dle chuti. Postupně jeden po druhém smočte z obou stran v kávě s rumem piškoty a pokládejte je vedle sebe na dno připravené nádoby, tak abyste vyložili její dno zhruba polovinou piškotů. Zbylé budou na druhé patro.
- Na vrstvu piškotů v nádobě natřete polovinu krému, tak aby krém byl rovnoměrně rozetřený. Neroztírejte krém až k okrajům misky, nechávejte boky tiramisu „neomítnuté“.
- Vrstvu krému posázejte višněmi – musí být dobře okapané. Pak pokračujte zbytkem piškotů, které opět namočíte v kávě s rumem a ně v další vrstvě rozetřete zbylý krém.
- Tiramisu dejte na noc do chladničky, aby mohlo dobře ztuhnout a chutě se proležely. Před podáváním poprašte přes sítko kakaem a nechte ho ještě chvíli zvlhnout.