Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Restaurace
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Chřest
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Nákupy
KOKO ve varu
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Restaurace
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Chřest
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Nákupy
KOKO ve varu

Nejlepší recept na boloňské špagety krok za krokem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Jednoduchá dýňová polévka

Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub

Recepty
Martina Čerňanská
,
Karolína Kamberská
Pin it

Hit týdne

Další hity

Boloňské špagety

Boloňské špagety
Mramorová hrníčková bábovka
Čočková polévka
Populární
Hanácký salát z červeného zelí podle Máma peče doma
Zamotaný koláč z listového těsta s nivou a vlašskými ořechy
Králík na paprice se špeclemi podle Besky
Retro street food ze sousedního Polska. Vyzkoušejte zapiekanku!
Bramborové gnocchi se zeleninou z jednoho plechu

Višňové tiramisu

Višňové tiramisu

Višňové tiramisu Zdroj: Karolína

  • Zavřít

Višňové tiramisu Zdroj: Karolína

Moje hodnocení
3x

Klasické tiramisu jistě znáte. Zkuste ale přidat višně, tento dezert skvěle doplní!

6 porcí
60 minut

Suroviny

  • sklenice višní v rumu 400 ml
  • cukrářské píškoty 250 g
  • šálek silné kávy 150 ml
  • Mascarpone 250 g
  • kysaná smetana 200 g
  • smetana na šlehání 200 ml
  • cukr moučka 60 g
  • kakao holandského typu

Sledujte kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Odkaz

Karolína, domácí kuchařka

Každou SOBOTU v 18.10 na Primě vám Karolína Kamberská, matka tří dětí, kritička restaurací a lifestylová novinářka představí zdravé, ale zároveň chutné recepty, které lze...

Postup přípravy

  1. Připravte si hezkou porcelánovou nebo skleněnou nádobu nejlépe s obdélníkovým dnem a dostatečnou výškou.
  2. Slijte višně a nechte je okapat v cedníku. Pokud nejsou vypeckované, vypeckujte je. Rum uschovejte ve sklenici.
  3. V míse rozmíchejte kysanou smetanu s cukrem a lehce metličkou vmíchejte mascarpone. Nakonec přidejte ušlehanou smetanu.
  4. Do ploché misky dejte kávu a rum z višní dle chuti. Postupně jeden po druhém smočte z obou stran v kávě s rumem piškoty a pokládejte je vedle sebe na dno připravené nádoby, tak abyste vyložili její dno zhruba polovinou piškotů. Zbylé budou na druhé patro.
  5. Na vrstvu piškotů v nádobě natřete polovinu krému, tak aby krém byl rovnoměrně rozetřený. Neroztírejte krém až k okrajům misky, nechávejte boky tiramisu „neomítnuté“.
  6. Vrstvu krému posázejte višněmi – musí být dobře okapané. Pak pokračujte zbytkem piškotů, které opět namočíte v kávě s rumem a ně v další vrstvě rozetřete zbylý krém.
  7. Tiramisu dejte na noc do chladničky, aby mohlo dobře ztuhnout a chutě se proležely. Před podáváním poprašte přes sítko kakaem a nechte ho ještě chvíli zvlhnout.

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Karolína Kamberská

Zdroj receptu

Karolína Kamberská

Radost podle Karolíny Karolína Kamberská

Karolína Kamberská přichází hned se dvěma novinkami. Tou první je kuchařská kniha , druhou pak start jejího blogu nazvaného Radost podle Karolíny.

Kniha i blog přicházejí současně, protože je spojuje společné téma: „V poslední době se na mě z médií i sociálních sítí valí hromada zpráv, které mě zneklidňují a deprimují. Ale když vylezu před dům, dojdu na náměstí nebo odjedu někam na výlet, potkávám se s naprosto jinou realitou. Ve skutečném světě je mnohem víc radosti ze života, smíchu a bonvivánství. A já chci psát o tom, co přináší do života kouzlo.“

I proto se autorka v knize Každý den je svátek zaměřuje na sváteční recepty, které ale můžete snadno využít kdykoli ve všední den, když se vrátíte v podvečer domů unavení po náročném dni. Karolíniny návody jsou totiž praktické a vařit podle nich zvládnou i začínající kuchařky a kuchaři. 
Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek

Návrhy pro vás

Recepty

Mléčná rýže s mascarpone a karamelizovanými hruškami

Polévky
7

Mléčná polévka s fazolovými lusky a koprem podle Pava Berkyho a jeho maminky

Recepty

Slané tyčinky z tvarohu v bezlepkové i klasické verzi

Grilování
9

Na grilu: Cuketové braciole s pikantním salámem, sýrem provolone a šalvějí

Maso

Nedělní oběd: Sváteční francouzské kuře na víně podle Kitchenette

Sladké

Tvarohové knedlíčky s marcipánem a jahodovou kahudou podle receptu ze Zájezdního hostince U Jiskrů

Snídaně

Melounová smoothie bowl

Vegetariánské

Bez masa: Bramborové gnocchi se špenátem podle Kardamommy


Přečtěte si také

Recepty

Mléčná rýže s mascarpone a karamelizovanými hruškami

Polévky

Mléčná polévka s fazolovými lusky a koprem podle Pava Berkyho a jeho maminky

Novinky

Zákulisí restaurací typu all you can eat: Strategie a triky majitelů pro úspěch a zisk

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Kvetou bezinky! Vyrobte si lahodný med, ocet nebo vínečko

Recepty

Slané tyčinky z tvarohu v bezlepkové i klasické verzi

Grilování

Na grilu: Cuketové braciole s pikantním salámem, sýrem provolone a šalvějí

Novinky

Důvod, proč Španělé večeří tak pozdě a odpoledne drží siestu, není takový, jaký byste čekali

Maso

Nedělní oběd: Sváteční francouzské kuře na víně podle Kitchenette

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny

Assassin’s Spaghetti – Zabijácké špagety podle Pasta Queen

Těstoviny

Jarní tarhoňa s brynzou, slaninou a pestem z medvědího česneku

Těstoviny

Pasta e Ceci: Italské těstoviny s cizrnou a pecorinem

Sladké

Tvarohové knedlíčky s marcipánem a jahodovou kahudou podle receptu ze Zájezdního hostince U Jiskrů

Snídaně

Melounová smoothie bowl

Recepty

Nepečený tvarohový dort s jahodami a želatinou

Maso

Nedělní oběd: Sváteční francouzské kuře na víně podle Kitchenette

Maso

Rychlá večeře: Kuřecí prsa plněná špenátem se smetanovým sýrem

Grilování
6

Americký hot dog s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou podle pipMastera

Polévky
7

Mléčná polévka s fazolovými lusky a koprem podle Pava Berkyho a jeho maminky

Grilování
9

Na grilu: Cuketové braciole s pikantním salámem, sýrem provolone a šalvějí

Vegetariánské

Bez masa: Bramborové gnocchi se špenátem podle Kardamommy

Gastro akce a food festivaly

Michelinské umění a barman světové třídy v The Monkey Bar Prague

Recepty

Kořeněný pečený čaj s rozmarýnem

Nápoje

Horký vánoční punč z červeného vína a rumu s brusinkami

Ryby a mořské plody

KOKO ve varu: Slávky na bílém víně

Recepty

Fenyklovo-sardinková šakšuka s kuskusem z jedné pánve podle Jamieho Olivera

Polévky

Rychlá večeře: Curry ramen s krevetami a rýžovými nudlemi

Polévky
7

Mléčná polévka s fazolovými lusky a koprem podle Pava Berkyho a jeho maminky

Polévky
4

Krém z medvědího česneku s bylinkovými krutony a petrželovým olejem

Polévky

Jemné a nadýchané krupicové nočky do polévky

Recepty

Slané tyčinky z tvarohu v bezlepkové i klasické verzi

Předkrmy a chuťovky

Domácí žitné krekry – ideální chuťovka k pomazánkám, dipům či pečené zelenině

Snídaně
6

Domácí bulka s bylinkovým máslem, pečenou slaninou, vejcem, rajčetem a mladým špenátem

Vegetariánské

Bez masa: Bramborové gnocchi se špenátem podle Kardamommy

Zelenina

Příloha z duhového mangoldu s křupavým česnekem podle Yotama Ottolenghiho

Saláty

Chřestový salát s novými bramborami, čočkou a máslovou zálivkou

Sladké

Tvarohové knedlíčky s marcipánem a jahodovou kahudou podle receptu ze Zájezdního hostince U Jiskrů

Recepty

Nepečený tvarohový dort s jahodami a želatinou

Sladké

Neodolatelné jahodové knedlíky se zakysanou smetanou a sypané tvarohem

Saláty

Chřestový salát s novými bramborami, čočkou a máslovou zálivkou

Recepty

Jarní bramborový salát se zeleným chřestem a ředkvičkami

Saláty

Svěží luštěninový salát se zeleným chřestem a estragonem

Vegetariánské

Bez masa: Bramborové gnocchi se špenátem podle Kardamommy

Grilování
6

Americký hot dog s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou podle pipMastera

Maso

Arroz de pato – tradiční portugalský recept na pečenou rýži s kachnou

prima-cnn-news

Tiskárna lživých cenin. Babiš s Fialou si přišli pro krev svého oponenta, říká odborník Hanba, dejte armádu do kupy, zuří Prigožin po ztrátě u Bachmutu. Do Kremlu poslal ostrý vzkaz Pavel jmenoval ústavními soudci Baxu, Wintra a Zemanovou. Vyhráli jsme všichni, řekl

prima-zeny

Třeštíková čeká na poutavé pozvání na rande. Nápadníka vyděsila poznámkou o klitorisu Přípravy na svatbu vrcholí. Sára Affašová a Martin Donutil byli vybírat prstýnky Nelítostný boj o místa ve školách a školkách trvá. Ta bezmoc je hrozná, popsal rodič

prima-zoom

Smrt 176 lidí dodnes není vyřešena Laserová zbraň Američanů prokazuje svou sílu. Podívejte se, jak usmaží drony i výbušniny Nejrychleji útočící had světa se zakousne ve zlomku vteřiny. Podívejte se na smrtonosný útok

prima-fresh

Mléčná rýže s mascarpone a karamelizovanými hruškami Mléčná polévka s fazolovými lusky a koprem podle Pava Berkyho a jeho maminky Zákulisí restaurací typu all you can eat: Strategie a triky majitelů pro úspěch a zisk

prima-cool

Kteří X-Meni budou v Deadpoolovi 3? Malá mořská víla čelí velké kritice kvůli otroctví Udržíte slzy? Šestiminutové rozloučení s Tedem Lasso je ultimátní doják

playboy

V červnovém čísle časopisu Playboy se můžete těšit... a mnoho dalšího! Mladí lidé mají podle studie čím dál méně sexu. Co je přitahuje víc než žhavé hrátky? K této sexy zubařce se žádný chlap nebojí chodit. Půvabná doktorka je i vyhledávanou modelkou

lajk

Očekávané zápasy Clash of the Stars v ohrožení? Účast hvězd je po tiskovce nejistá Youtuber Kovy se státního vyznamenání nedočká. Jeho nominace na obří poctu skončila nezdarem České hvězdy OnlyFans se budou v novém turnaji plácat přes zadek. Zápasit bude i legendární pornoherec

prima-living

Pivoňky potřebují čas, než vykvetou. Jak opojně vonící květiny pěstovat? Barvy ovlivňují naši psychiku. Které a do jakých místností zvolit? Modrá je dobrá, už je to tak! Přesvědčíme vás, že to platí i v bytovém designu

Populární témata

Nejlepší filmy 2022 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby Mafia Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Partička Svařené víno MS v hokeji 2023 Tatarák podle Pohlreicha Filmy od Marvelu Aloe vera Program a výsledky MS v hokeji Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tabulky a skupiny MS v hokeji

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.