Suroviny
- vejce 4 ks
 - cukr 180 g
 - máslo 200 g
 - mouka 60 g
 - kypřicí prášek do pečiva 1 lžička
 - kakao 60 g
 - čokoláda 200 g
 - vanilkový lusk
 - višně 2 hrsti
 
Postup přípravy
Troubu si předehřejeme na 150 stupňů. Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Máslo necháme v hrnci rozpustit, pak trošku zchladnout. Utřeme ho společně s moukou, čokoládou, vanilkou, kypřicím práškem do pěny z vajec a cukru. Vmícháme višně.
Těsto vylijeme na menší plech a pečeme 25 – 30 minut. Brownies by mělo být na povrchu suché a trochu popraskané a uvnitř hodně vláčné. Nožem oddělíme kraje těsta od plechu a necháme vychladnout – ideálně přes noc. Podáváme na druhý den, poprášené cukrem.