Suroviny
- vepřové kotlety 5 plátků
- mascarpone 250 g
- křen 4 lžíce
- anglická slanina 250 g
- červená jablka 2 kusy
- smetana 250 ml
- škrob 1 lžička
- pepř None špetka
- bramborová kaše None
Postup přípravy
Vepřové plátky očistěte a přes potravinářskou fólii rozklepejte dotenka.
Osolte a opepřete z obou stran.
Jednu stranu silně pomažte mascarpone, hustě posypte strouhaným křenem, mírně přitlačte a poklaďte slaninou.
Na ni položte měsíček jablka a sviňte.
Spíchněte párátkem a závitky naklaďte do zapékací nádoby.
Troubu předehřejte na 200 °C.
Maso zasypte zbylou pokrájenou slaninou a kousky jablek.
Mírně podlijte smetanou a pečte asi 30–45 minut dozlatova a doměkka.
Před koncem do šťávy přidejte zbytek smetany, podle chuti dosolte a případně zahustěte máčeným škrobem – není nutné.
Podávejte nejlépe s bramborovou kaší nebo s brambory