Suroviny
- vepřové kotlety 5 kusů
- sýr 20 g
- cibule 1 kus
- bazalka 1 dávka
- tymián 1 dávka
- máslo 1 kus
- špagety 1 balení
- česnek 3 stroužky
- olivový olej 1 dávka
Postup přípravy
1. Kotlety naklepeme, opepříme a osolíme, do masa vmasírujeme olivový olej a necháme do druhého dne odležet.
2. Druhý den prudce osmahneme maso na pánvi s máslem a vložíme do zapékací mísy.
3. Pokrájenou cibuli necháme zesklovatět, přidáme pokrájená rajčata, osolíme a opepříme, přidáme i bazalku. Osmahnutou zeleninu přidáme na maso do zapékací mísy. Asi tak hodinu pečeme v troubě vyhřátí na 200 stupňů. Maso vyndáme a posypeme nastrouhaným sýrem a ještě na asi deset minut necháme gratinovat.
4. Mezitím, co se kotlety zapékají, si uvaříme špagety. Na pánvi si na másle (nebo na oleji) orestujeme prolisovaný česnek s bazalkou a tymiánem. Pak vše smícháme s těstovinami, které servírujeme k masu.