Suroviny
Postup přípravy
Vepřová panenka: Maso si rozdělíme na pět porcí, osolíme, opepříme a necháme chvilku odležet. Poté je opečeme na olivovém oleji z každé strany asi minutu, poté zabalíme do plátků šunky a pečeme v troubě 20 minut na 200°C.
Šťouchané brambory: Brambory uvaříme ve slupce, slaninu pokrájíme na kostičky a opečeme. Přidáme pokrájenou jarní cibulku, dle libosti můžeme přidat i lžičku kvalitního sádla. Uvařené a oloupané brambory smícháme se slaninou a rozšťoucháme.
Pepřová omáčka: Rozpustíme máslo a přidáme najemno nasekanou cibuli, za stálého míchání smažíme asi pět minut doměkka. Přidáme prolisovaný česnek a celý pepř, smažíme další minutu za stálého míchání. Poté přidáme vývar, smetanu a přivedeme k varu. Stáhneme z plotny a necháme ještě cca 10 minut bublat, aby se objem zredukoval asi na polovinu.