Suroviny
- kuskus 240 g
- voda 360 ml
- olivový olej 2 lžíce
- zázvor 1 lžíce
- olivy 1 dávka
- kapie 1 kus
- římský kmín 1 dávka
- šafrán 1 dávka
- máta 1 dávka
- sůl 1 špetka
- olivy 1 hrst
- citronová kůra 1 dávka
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
1. Na přípravu panenky jsou potřeba dvě pánve: Na jedné pánvi pomalu a za stálého obracení opékáme asi dvacet minut celou panenku na lžíci oleje. Necháme krátce odpočinout.
2. Omáčka: Na druhé pánvi zpěníme na lžíci oleje cibulku, česnek a zázvor, poté přidáme všechno koření, vývar a zbytek ingrediencí. Na mírném ohni zredukujeme omáčku na polovinu.
3. Kuskus salát: Do větší mísy nasypeme kuskus, který zalijeme vroucí vodou, osolíme a opepříme. Přidáme olej a po zamíchání necháme deset minut odpočívat. Když se tekutina vsákne, vidličkou kuskus prokypříme a vmícháme ostatní, najemno nakrájené ingredience. Takto připravenou přílohu podáváme k masu.
4. Osmahnutou panenku nakrájíme na plátky a servírujeme s omáčkou a kuskusem se zeleninou.