Head
- vepřová panenka 1 kg
- máslo 150 g
Bramborovo-hráškové pyré
- zeleninový vývar 250 ml
Head
- bazalka 2 lžičky
- parmezán 50 g
- česnek 3 stroužky
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Z vepřové panenky odkrojíme špičky a palce, aby nám vznikly krásné, maximálně osmicentimetrové špalíky na porci. Čerstvé bylinky spolu s olivovým olejem a solí promačkáme do masa a necháme odpočinout v lednici dva až tři dny. Před podáváním si na pánvi na rozpáleném oleji postupně opékáme jednu až dvě minuty každou porci z obou stran. Pak si panenkyjednotlivě zabalíme do alobalu a dáme dojít na osm až deset minut do trouby předehřáté na 220 stupňů. Maso ještě pár minut necháme dojít a servírujeme s pyré.
Bramborovo-hráškové pyré: Vývar a smetanu přivedeme k varu. Pak směs stáhneme z ohně a přidáme do ní uvařené brambory, rozmražený hrášek, hoblinky parmezánu a máslo. Osolíme, opepříme a rozmixujeme tyčovým mixérem.