Suroviny
Postup přípravy
1. Vepřovou panenku nakrájíme na třícentimetrové špalíčky, které osolíme, okořeníme tymiánem, rozmarýnem, saturejkou a steakovým kořením. Maso neklepeme, jen upravíme dlaní a obalíme v plátcích parmské šunky. Z obou stran opečeme na oleji asi pět minut.
2. Brusinkovo-švestkové glazé: Do výpeku z masa přidáme menší sklenici naložených brusinek a nakrájené sušené švestky. Lehce osolíme, přidáme lžíci medu, portské víno, vývar, provaříme, nakonec přidáme kus másla a zahustíme solamylem, vaříme už jen krátce.
3. Šťouchané bylinkové brambory: Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě. Mezitím si orestujeme na pánvi anglickou slaninu a cibuli. Brambory rozmačkáme, přidáme cibuli, slaninu, ořech másla, tymián, rozmarýn, utřený česnek. Promícháme.
4. Pomocí naběračky vytvoříme na plechu bramborové bábovičky, které posypeme strouhaným parmazánem a jen už krátce gratinujeme v troubě. Podáváme s panenkou a glazé.