Ledový salát
- ledový salát 1 ks
Kotleta s krkovičkou
- vepřová krkovice 750 g
- cibule 3 ks
Postup přípravy
Maso: Do kastrolu dáme na rozpálený olej najemno nakrájenou cibuli a orestujeme. Když je cibulka dozlatova opražená, tak přidáme plátky pečeně a krkovici, vepřové nechámeopražit a zatáhnout. Teprve potom přilijeme vývar a dusíme doměkka. Když je maso měkké, tak je vyndáme, cibulku se šťávou rozmixujeme, dochutíme a maso vrátím prohřát do omáčky.
Šťouchané brambory: Brambory uvaříme ve slupce, až změknou, tak je scedíme a oloupeme. Mezitím si dáme do kastrůlku na olej cibulku a slaninu a necháme usmažit dozlatova. Brambory pomačkáme, osolíme, opepříme a přidáme osmaženou cibulku se slaninou.
K jídlu je dobrý ledový salátek: Zeleninu opláchneme, očistíme, nakrájíme a promícháme se sladkokyselou zálivku, kam jsme přidali deci vody.