Suroviny
- bílek 6 ks
- cukr krupice 2,5 hrnku
- vanilkový extrakt 2 lžičky
- kukuřičný škrob 1 lžička
- ocet 1 lžička
- sušené brusinky 2 hrnky
- šlehačka
- ovoce (sezónní )
- moučkový cukr
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 100 °C. Na dva plechy položte pečicí papír a podle formy si na něj naznačte kruh. Bílky ušlehejte do polotuha, asi 2 minuty, motor nechte běžet a přisypte ¼ hrnku cukru, škrob a ocet. Pak po lžících přidávejte ještě 1 a ¼ hrnku cukru a vyšlehejte, až bude sníh tuhý a lesklý. Přidejte vanilkový extrakt.
- Sníh rozdělte do naznačených kruhů, špachtlí vytáhněte do špiček. Pečte či spíše sušte asi 3 a ½ hodiny, po 30 minutách vyměňujte plechy mezi sebou.
- Mezitím povařte brusinky v pomerančové šťávě a zbylém cukru, až budou měkké a nabobtnalé. Pusinky k sobě spojte a ozdobte ovocem a šlehačkou.