Head
- máslo 1 ks
- vejce 6 ks
- mouka 1 kg
- tvaroh 4 ks
- cukr 1 hrnek
- kakao
- vanilkový cukr 1 ks
- prášek do pečiva 2 ks
- olej trochu
- moučkový cukr
- mouka 2 hrnek
Postup přípravy
- žloutek 3 ks
- cukr
- vanilkový cukr
- prášek do pečiva
- olej trochu
- vlažná voda
- mouka
- bílek 3 ks
- prášek do pečiva
- moučkový cukr
- jahoda
- šlehačka
Postup přípravy
Kostku másla dáme do misky, přidáme dvě vejce, hrnek cukru a dva hrnky hladké mouky, prášek do pečiva a kakao, těsto promícháme, aby bylo husté a dalo se válet. Na vymazaný pech položíme vyválenou placku.
Připravíme si náplň. Rozděláme čtyři tvarohy, cukr, vanilkový cukr a jedno vejce, vše zamícháme a rozetřeme na syrovou placku.
Dále připravíme piškotové těsto ze tří žloutků, cukru, vanilkového cukru a prášku do pečiva, přidáme trochu oleje, vlažnou vodu a polohrubou mouku. Nakonec do těsta vmícháme udělaný sníh ze tří bílků a přidáme prášek do pečiva.
Koláč pečeme asi 45 minut na 150 stupňů, nakonec ho posypeme moučkovým cukrem a můžeme ozdobit jahodou a šlehačkou.