Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Toskánský jablečný koláč

10 porcí
do 1 hodiny
Toskánský jablečný koláč
Toskánský jablečný koláč
Šťavnatý jablečný koláč z Toskánska vás zavede až do slunné Itálie. Višňový likér Marascchino dodává dezertu pravou středomořskou chuť.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Rozinky zalijeme likérem a necháme marinovat.
  2. Jablka nakrájíme na plátky a smícháme s piniovými oříšky a s rozinkami včetně likérové šťávy.
  3. V míse vyšleháme máslo s cukrem, vejci, mlékem a citronovou kůrou. Nakonec přisypeme mouku s práškem do pečiva, důkladně spojíme a krém nalijeme do máslem vymazané formy. Na těsto nasypeme jablečnou směs a vršek koláče zasypeme třtinovým cukrem. Pečeme 40 minut v předehřáté troubě na 180 °C.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama