Suroviny
- třtinový cukr
- jablka 4 ks
- sušené rozinky 1 hrst
- piniové oříšky 1 hrst
- likér Maraschino 1 dl
- máslo 100 g
- máslo (na vymazání formy)
- cukr krupice 300 g
- mléko 1 dl
- citronová kůra
- hladká mouka 200 g
- vejce 3 ks
Postup přípravy
- Rozinky zalijeme likérem a necháme marinovat.
- Jablka nakrájíme na plátky a smícháme s piniovými oříšky a s rozinkami včetně likérové šťávy.
- V míse vyšleháme máslo s cukrem, vejci, mlékem a citronovou kůrou. Nakonec přisypeme mouku s práškem do pečiva, důkladně spojíme a krém nalijeme do máslem vymazané formy. Na těsto nasypeme jablečnou směs a vršek koláče zasypeme třtinovým cukrem. Pečeme 40 minut v předehřáté troubě na 180 °C.