Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Tortilová polévka

4 porce
do 1 hodiny
Tortilová polévka
Tortilová polévka Autor: Just Spice
Španělský název Sopa Azteca naznačuje, že má tahle polévka aztécký původ, ale její kořeny najdeme v kuchyních (tedy spíš kotlících) Taraskánců z Michoacánu. Má tucty variant, ale vždycky je to kořeněný rajčatový základ s různými druhy chilli.
Reklama

V Mexiku jsou oblíbeným vylepšením polévky chicharrón, vepřové škvarečky. Tak to třeba taky zkuste, chutě se krásně doplňují.

Reklama

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte asi 1cm vrstvu oleje, nadvakrát v něm osmažte proužky tortil dozlatova. Odložte na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného tuku.
  2. Ve stejném oleji osmažte papričky chipotle ze všech stran, dokud nezesvětlají a nenafouknou se. Nepřesmažte je, jinak zhořknou! Nechte je vychladit a pokrájejte na proužky.
  3. Rozmixujte dohladka rajčata, česnek, tymián a pepř. V kastrolu rozehřejte olivový olej, přidejte rajčatové pyré a vařte na středním plameni 10 minut. Přidejte kuřecí vývar a vařte ještě 15 minut. Dosolte podle chuti.
  4. Polévku podávejte v miskách. Do každé dejte trochu smažených tortil, kuřecího masa, papriček chipotle, sýra, avokáda a cibule. Přelijte polévkou, posypte koriandrovou natí a každému dejte dílek limety k dochucení.
Reklama

S kořením kolem světa

Just SpiceMožná jste na tom jako my, máte rádi pestrou světovou kuchyni a leccos vám při vaření chybí. A možná jste při cestách po světě byli fascinovaní kořením na tržištích, tím pestrobarevným kaleidoskopem plným vůní. Mnohokrát jsme si z cest přivezli „něco“, o čem jsme vůbec nevěděli, nač to použít. A doma jsme hledali recepty.

Vášeň pro cestování a vášeň pro dobré jídlo je důvodem, proč jsme založili JUST SPICE, e-shop plný chutí, vůní a barev a hlavně plný koření. Na dobrém jídle záleží. A také záleží na detailu. Tedy na koření, se kterým vaříte. Přivážíme pro vás špičkové koření z celého světa, vyzkoušejte ten rozdíl.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama