Suroviny
- vejce 4 ks
- bageta (francouzská) 2 ks
- bílé fazole 1 konzerva (400g)
- červená cibule (menší) 1 ks
- dijonská hořčice 1 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- hladkolistá petržel
Postup přípravy
- Vejce uvařte natvrdo. Mezitím nakrájejte bagety a nasucho dozlatova upečte v troubě předehřáté na 180 stupňů.
- Uvařená vejce oloupejte, nakrájejte na kostičky a ve větší misce smíchejte se slitými a propláchnutými fazolemi, nasekanou červenou cibulí a hořčicí. Pokud chcete, můžete před přidáním ostatních ingrediencí fazole trochu pomačkat vidličkou.
- Dochuťte solí, pepřem a čerstvou petrželkou. Promíchejte a podávejte s bagetovými topinkami.