Suroviny
- tagliatelle 400 g
- červená paprika (pečené) 5 ks
- olivový olej 3 lžíce
- červená cibule (najemno nasekaná) 1/2 ks
- zelené chilli papričky (nasekaná) 2 ks
- ančovička 4 filety
- cherry rajčata 200 g
- kapary 2 lžcíe
- vývar (zeleninový nebo kuřecí) 1 hrnek
- mořská sůl
- pepř
- hladkolistá petržel 10 g
- strouhaný parmazán
Postup přípravy
- Pečené papriky sloupněte, vyndejte jadérka a stonek a nakrájejte na proužky. Dejte stranou.
- V hluboké pánvi rozpalte olej, přidejte cibuli, chilli a ančovičky a opečte dozlatova. Přidejte rajčátka, kapary a vývar a vařte dalších 5 minut. Dochuťte, opatrně přidejte papriky a petržel, dobře promíchejte a vařte další 2 minuty.
- Podávání: Promíchejte těstoviny s omáčkou, rozdělte do čtyř misek a podávejte se strouhaným parmezánem.