Suroviny
- čínské zelí 1 ks
- okurka 1 kus
- rajče 5 kus
- paprika 3 kus
- hrášek 1 kus
- kukuřice 1 kus
- kuřecí prsní řízek 400 g
- cibule 2 kus
- těstoviny 1 balení
- zakysaná smetana 2 kus
- tatarská omáčka 1 kus
- červená paprika 1 špetka
- olej 1 dávka
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Na pánvi si na oleji usmažíme dvě větší cibule do zlatova, přidáme kuřecí prsní řízky nakrájené na menší kousky, orestujeme, přidáme pepř sůl a papriku dle chuti.
2. Čínské zelí si nakrájíme do větší mísy, kam přidáme jednu polévkovou lžíci oleje - rukou prohněteme. Nakrájíme si na proužky mix barevných paprik, jednu oloupanou okurku, rajčata a scezený hrášek s kukuřicí. Vše smícháme dohromady, přidáme smetanu a tatarku (nemusí být). Dochutíme solí a pepřem a trochu necháme odležet v chladu. K salátu můžeme podávat domácí rohlíčky z kynutého těsta.