Suroviny
- čočka (beluga) 200 g
- houby (drobné pevné lesní houby na plátky) 200 g
- olivový olej
- česnek 1 stroužek
- sůl
- citronová šťáva (z poloviny citrónu)
- rukola 1 balení
Postup přípravy
- Čočku jsem si propláchla a podle návodu uvařila doměkka, ale nenechala jsem ji rozvařit.
- Na olivovém oleji jsem nechala zesklovatět nadrcený česnek, přidala jsem plátky hub, osolila a zvolna opékala dozlatova. Když se houby opekly, odstavila jsem je z pánve a na stejném oleji (podle potřeby jsem ještě přilila) se zbytky česneku krátce opekla i čočku.
- V misce jsem promíchala čočku s houbami, zakápla jsem je citronovou šťávou a dosolila. Salát jsem rozdělila na talíř, který jsem ještě zasypala navrch rukolou. Sýromilci mohou přidat ještě parmazán.