Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Telecí srdce s restovanou zeleninou a omáčkou z polotmavého piva

2 porce
do 1 hodiny
Telecí srdce s restovanou zeleninou a omáčkou z polotmavého piva
Telecí srdce s restovanou zeleninou a omáčkou z polotmavého piva Autor: Mikuláš Gottwald
Srdce není zrovna kus masa, který bychom doma vařili často, ale je to škoda. Srdce je sval a díky tomu je jeho maso velmi kvalitní. Vyzkoušejte výborný recept na telecí srdce v podání šéfkuchaře Petra Hajného.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Opláchnuté telecí srdce dáme vařit do osolené vody společně s polovinou kořenové zeleniny, divokým kořením, tymiánem, rozmarýnem a šalvějí. Přivedeme k varu a nadále vaříme pouze na mírném ohni do měkka.
  2. Zbytek kořenové zeleniny a ranného zelí nakrájíme na kostičky a spaříme v horké vodě asi 2 minuty.
  3. Pak zeleninu orestujeme na másle společně s česnekem, zastříkneme bílým vínem, přidáme nasekanou petržel a lehce podusíme. Dochutíme solí a pepřem.
  4. Najemno nakrájenou šalotku orestujeme do zlatova a zalijeme jí vývarem a pivem, svaříme zhruba na polovinu a přidáme smetanu. Vaříme ještě cca 15 minut do zhoustnutí. Dochutíme solí a pepřem.
Reklama

Telecí srdce s restovanou zeleninou a omáčkou z polotmavého piva  Foto:

Telecí srdce s restovanou zeleninou a omáčkou z polotmavého piva  Foto:

Telecí srdce s restovanou zeleninou a omáčkou z polotmavého piva  Foto:

Telecí srdce s restovanou zeleninou a omáčkou z polotmavého piva, foto: Mikuláš Gottwald

Recept

Kuřecí srdíčka a lišky nakyselo  Foto:

Kuřecí srdíčka a lišky nakyselo

Nepotřebujete žádné speciální suroviny, a přesto můžete vykouzlit luxusní pochoutku podle receptu vyhlášeného šéfkuchaře Jiřího Štifta. Kuřecí srdíčka v jemné smetanové...
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama