Kotlety
- telecí kotleta (s kostí) 4 ks
- extra virgin olivový olej 3 lžíce
Dresink
- bazalka 1 hrst
- extra virgin olivový olej 120 ml
- máta 1 malá hrst
- majoránka 2 lžíce
- vinný ocet 2 lžíce
- ančovička 1 lžíce
- rozmarýn 1 lžíce
- česnek 2 stroužky
- citronová šťáva 1/2
- červená cibule 1/2 ks
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Na dresink rozmixujte bazalku, oleje, mátu, majoránku, ocet, rozetřené ančovičky, rozmarýn, česnek, citronovou šťávu a cibuli na hrubší směs. Osolte ji a opepřete podle chuti. Nechte stát asi 20 minut, aby se chutě rozležely.
- Ve velké pánvi rozehřejte olej na středně vysokém plameni. Kotlety osolte a opepřete a smažte je asi 10 až 12 minut, v polovině doby obraťte. Kotlety by měly uvnitř zůstat ještě trochu růžové. Pak je nechte 5 minut odpočívat a poté ihned podávejte, přelité pikantním dresinkem.