Suroviny
- hovězí svíčková (nebo očištěná hovězí kýta) 400 g
- kapary (ve slaném nálevu)
- extra virgin olivový olej
- dijonská hořčice
- česnek (utřený) 1 stroužek
- toustový chléb (z bílého chleba) 4 plátky
- křepelčí vejce (nebo klasické slepičí) 4 ks
- mořská sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Maso najemno naškrábejte a ochuťte solí, pepřem, nasekanými kapary a troškou hořčice.
- Toasty z bílého chleba potřete zlehka olejem a opečte je na pánvi dozlatova.
- Namíchané maso naservírujte na talíř. Vejce usmažte na trošce oleje a položte na jednotlivé porce masa. Na každý talíř přidejte plátek opečeného toastového chleba a ihned servírujte.