Suroviny
Postup přípravy
Maso odblaníme, třikrát přemeleme v mlýnku, přidáme nakrájenou středně velkou cibuli a dva žloutky
Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme další koření
Správně se podává tatarák pouze jako namleté maso a hosté si dochutí sami
Opečeme na sádle topinky ze staršího chleba, případně uděláme toasty bez přidání tuku
Na topinky patří česnek
Předkrm:
Tatar Kubajz
Ingredience – pravý tatarák, masová varianta
0,5 kg zadního hovězího1 cibulehořčicekečupworchesterpepřsůldrcený kmínmuškátový oříšekčesnekchilličervená paprika2 žloutky2–3 dny starý chlébtoastový chléb
Ingredience – falešný, bramborový tatarák:
5–6 menších nových bramborjinak vše jako u pravého tataráku, kromě žloutku