Suroviny
- saláty (červený italský salát) cca 230 g
- máslo 2 lžíce
- extra virgin olivový olej 2 lžíce
- cibule (najemno nakrájená) 1 ks
- česnek (prolisovaný) 2 stroužky
- smetana 2/3 hrnku
- strouhaný parmazán 1/2 hrnku
- sůl
- těstoviny (tagliatelle) cca 250 g
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Radicchio salát nastrouhejte najemno, pár vnitřních zakroucených listů si dejte stranou na ozdobu.
- Rozpusťte máslo s olejem v pánvi a přidejte cibuli s česnekem. Restujte asi 5 minut, dokud vše nezměkne (ale nesmí hnědnout).
- Přidejte nastrouhaný salát a míchejte asi 1–2 minuty, dokud salát nepovadne a nezmění barvu.
- Přilijte smetanu, přidejte polovinu množství parmazánu a dochuťte solí i pepřem. Dobře promíchejte a poté udržujte směs teplou na nízkém plameni.
- Vložte tagliatelle do velkého hrnce s vroucí vodou. Vařte 3 minuty, poté slijte a přendejte do nahřáté misky.
- Přidejte připravenou směs a promíchejte. Podávejte zasypané zbylým parmazánem a radicchiem.