Suroviny
- slanina 3 plátky
- pórek (oloupaný a nakrájený na kolečka) 1 ks
- cibule (oloupaná a nakrájená na kolečka) 1 ks
- červené zelí (nastrouhané) 1 1/2 hrnku
- červená řepa (syrová, oloupaná a nakrájená na plátky) 2 ks
- rajský protlak 15 ml
- hovězí vývar 1,5 l
- ocet 2 lžíce
- vinný ocet 2 lžíce
- pepř 3 kuličky
Při podávání
- zakysaná smetana 125 ml
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Prudce opražte slaninu, pórek a cibuli dohněda, potom přidejte ostatní ingredience a vařte asi jednu hodinu, až bude řepa měkká.
- Rozmixujte na kaši a velmi horké podávejte se zakysanou smetanou a spoustou čerstvě namletého černého pepře.