Domácí houstičky
- hladká mouka 500 g
- olej 2 lžíce
Head
- sýr 3-4 ks
- šunkový salám (plátků - volitelné ) 4-5 plátků
Domácí houstičky
- vejce 1 ks
Postup přípravy
Z plátků sýra vytvoříme na pečicím papíru plát, který se jemně překrývá v okrajích. V horké troubě sýr roztavíme. Nebo můžeme sýr nechat roztavit v horké vodě a v mikrotenovém sáčku, pak ho vyklopit na desku a rozválet. Pak si připravíme náplň. Cibulku nakrájíme najemno a smícháme ji s ostatními ingrediencemi: povoleným máslem a taveným sýrem na pomazánku. Vychladlý sýrový plát rovnoměrně potřeme pomazánkou, přidáme pokrájená vajíčka a plátky naložené nebo pečené kapie a zabalíme roládu, kterou necháme ztuhnout v ledničce. Podáváme s domácím pečivem.
Na domácí houstičky si dáme do robotu půl kila hladké mouky a k tomu přilijeme kvásek, který jsme si připravili z teplého mléka a rozemnutého droždí s cukrem. Necháme dobře propracovat s olejem a lžičkou soli. Z těsta upleteme houstičky, které necháme v teple asi dvacet minut vykynout a pak je potřeme vajíčkem, posypeme a kmínem a upečeme do zlatova v troubě.