Játrové knedlíčky
- kuřecí játra
- cibule 1 ks
Head
- mrkev 2 ks
Játrové knedlíčky
Head
- celer 1/2 ks
Játrové knedlíčky
Head
Játrové knedlíčky
Postup přípravy
Nejdříve si opereme drůbeží maso. Pak vložíme společně se zeleninou a zbytkem ingrediencí do mírně osolené vody v hrnci. Vaříme na mírném ohni dvě hodiny doměkka. Až je uvařeno, vyjmeme maso, zeleninu a polévku přecedíme. Pak ji opět přivedeme k varu a doděláme knedlíčky.
Knedlíčky si připravíme tak, že na sádle zpěníme cibulku, aby změkla a zesládla. Jakmile zchladne, smícháme ji s ostatními surovinami. A vyválíme z nich kuličky, které vkládáme do vývaru.
Nudle si uvaříme bokem v mírně osolené vodě, knedlíčky v polévce. Podáváme ozdobené zelenou petrželkou.