Játrové knedlíčky
- kuřecí játra
- cibule 1 ks
- vejce 2 ks
- pepř
Játrové knedlíčky
- strouhanka
- hladká mouka
- sádlo 1 lžíce
- sůl
Postup přípravy
Nejdříve si opereme drůbeží maso. Pak vložíme společně se zeleninou a zbytkem ingrediencí do mírně osolené vody v hrnci. Vaříme na mírném ohni dvě hodiny doměkka. Až je uvařeno, vyjmeme maso, zeleninu a polévku přecedíme. Pak ji opět přivedeme k varu a doděláme knedlíčky.
Knedlíčky si připravíme tak, že na sádle zpěníme cibulku, aby změkla a zesládla. Jakmile zchladne, smícháme ji s ostatními surovinami. A vyválíme z nich kuličky, které vkládáme do vývaru.
Nudle si uvaříme bokem v mírně osolené vodě, knedlíčky v polévce. Podáváme ozdobené zelenou petrželkou.