Suroviny
- ovesné vločky 1 hrnek
- mrkev 2 ks
- tuňák 1 plechovka
- kukuřičná mouka 1 hrnek
- voda 1/3 hrnku
Další originální tipy na Vánoce podle foodblogerek najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:
Článek
Užijte si sváteční pohodu s novým číslem časopisu Prima FRESH!
Nové číslo časopisu Prima FRESH plné inspirace, která vám zpříjemní sváteční čas i zimní radovánky, najdete v prodeji již od středy 16. listopadu.
Postup přípravy
- Rozehřejte troubu na 200 °C, dva plechy vyložte pečicím papírem.
- Vločky rozmixujte na jemnou mouku, mrkev oloupejte, nastrouhejte a rozmixujte ji s tuňákem na kaši. Promíchejte s polovinou ovesných vloček a kukuřičnou moukou a podle konzistence přilévejte vodu, až vznikne hustá směs.
- Těsto vyválejte na ploše vysypané zbylými ovesnými vločkami na plát silný 5 mm a vykrajujte různé tvary. Skládejte je na plech a pečte zhruba 20 minut. Nechte ještě pár minut dosušit na plechu a po vychladnutí skladujte ve vzduchotěsné nádobě.