Suroviny
- rajčata 2 ks
- okurka (salátová)
- červená paprika 2 ks
- červený vinný ocet
- majonéza
- krevety (koktejlové)
- chilli papričky
- česnek
- olivový olej
- sůl
- pepř
- bazalka
Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!
Všechny recepty z 12. dílu s tématem ZELENINA najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v nové televizní kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede slavný šéfkuchař šest receptů, jímž dominuje jedna...
Postup přípravy
- Z rajčat vykrojte semínka, okurku oloupejte, rozřízněte a zbavte ji semínek. Papriky také očistěte od semínek. Všechnu zeleninu nakrájejte na kousky a vhoďte do nádoby. Osolte, opepřete a přidejte kousek chilli papričky podle chuti. Zakápněte olivovým olejem a červeným vinným octem a vše rozmixujte. Polévku dochuťte pár bazalkovými lístky, zjemněte asi 2 lžícemi majonézy a znovu promixujte. Polévka získá hladký krémovitý charakter. Pro chuť jen krátce v polévce promíchejte stroužek česneku, aby získala lehoučký česnekový nádech.
- Polévku dejte vychladit do lednice, ideálně i s talířem, na kterém se bude servírovat. Při podávání ozdobte vařenými krevetami, kapkou olivového oleje a čerstvou bazalkou.