Dressing
- zakysaná smetana 1 kelímek
- bílý jogurt 0.5 dávka
Příloha
- bazalka ( - volitelné ) 1 špetka
Head
- žloutek 2 kusy
Dressing
- sůl 0 špetek
Head
- kari koření 1 lžička
- cukr 1 dávka
- sůl 1.5 dávka
- cibule 1 kus
- feferonka 1 kus
- bílé víno 100 ml
Postup přípravy
1. Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na větší kousky. Všechny ingredience smícháme ve větší misce a poté do vzniklé směsi naložíme maso – ideálně aspoň na tři dny. Maso pak opečeme na rozpáleném oleji, smažíme zhruba deset minut z obou stran. Když je hotové, podlijeme ho trochou bílého vína.
2. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě. Měkké brambory necháme vychladnout, poté je vložíme na plech, na který jsme umístili pečicí papír, pokapeme je olivovým olejem a posypeme bylinkami a dáme do předehřáté trouby.
3. Na dressing smícháme zakysanou smetanu s jogurtem. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Najemno nasekané bylinky následně vložíme do směsi, kterou podáváme k masu.