Na marinádu
- rozdrcený česnek 4 stroužky
- sušené oregáno 1 lžička
- červený vinný ocet 1/2 hrnku
- Olivový olej 1/2 hrnku
- rozpůlené a vypeckované sušené švestky 1/2 hrnku
- sušené meruňky nakrájené na čtvrtky 1/2 hrnku
- zelené olivy 1/2 hrnku
- Kapary 1/4 hrnku
- Bobkový list 4 ks
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
Ostatní ingredience
- kuřecí prsíčka 8 ks
- hnedý cukr 1/2 hrnku
- bílé vino 1/2 hrnku
Postup přípravy
- Dobře promíchejte všechny ingredience na marinádu.
- Kuřecí prsíčka rozprostřete do zapékací mísy a přelijte marinádou. Přikryjte a dejte přes noc do lednice.
- Příští den předehřejte troubu na 180 °C. Vyndejte kuře z lednice, rovnoměrně je posypte cukrem a přelijte vínem.
- Pečte 30–40 minut nebo dokud nebude maso propečené. Podávejte s kuskusem a zeleným salátem.