Suroviny
- brambory (nové) 500 g
- červená cibule (menší ) 1 ks
- kapary 1 lžíce
- nakládané okurky (nakrájené na plátky) 4–6 ks
- máta (nasekaná) 2–3 lžíce
Na zálivku
- zeleninový vývar (v prášku) 1 lžička
- dijonská hořčice 1 lžička
- vinný ocet 2 lžíce
- olivový olej 4 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Brambory dejte do hrnce s vodou a přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte 12–15 minut nebo dokud nebudou měkké.
- Mezitím rozmíchejte prášek zeleninového vývaru se 100 ml vařící vody, poté vmíchejte hořčici, ocet, olej, sůl a pepř.
- Brambory osušte, lehce je rozdrťte, přelijte zálivkou a nechte vychladit.
- Až budou brambory vychladlé, vmíchejte k nim najemno nakrájenou cibuli, kapary, okurky, mátu a majonézu. Ozdobte mátovými lístky a podávejte v pokojové teplotě.