Omlouváme se za anglický název dnešního receptu, ale český ekvivalent nevypadá přitažlivě. Kdybychom se ho snažili přeložit volně do češtiny, vyšly by z toho nejspíš knedlíčky na páře plněné vepřovým masem. No uznejte sami, že steamed buns zní mnohem lépe.
Maso vcelku dostatečně osolte a dejte péct do trouby na 180 °C na 1,5 hodiny, aby se rozpadalo.
Je více možností, jak maso připravit k podávání. Můžete ho nakrájet na plátky nebo natrhat a připravit k další úpravě na pánvi. Rozehřejte olej na pánvi, přidejte najemno nakrájenou chilli papričku a badyán. Nechte spolu chvíli tančit po pánvi, aby se vše krásně rozvonělo. Přihoďte maso. Stáhněte z ohně, protože teď přijde hnědý cukr a rybí omáčka. Pánev by měla být dostatečně horká, kdybyste ji ale nechali na plameni, mohlo by se to připálit. Všechno promíchejte, aby každičký kousíček masa byl ochucený.
Buns: Než se maso upeče, připravte si zbytek. Aby těsto pěkně vykynulo, nechte vzejít kvásek. Smíchejte vlažné mléko s troškou cukru, špetkou mouky a instantním droždím. Až po chvíli kvásek vzejde, smíchejte ho se všemi zbylými ingrediencemi a těsto pořádně propracujte. Mělo by být krásně hladké. Přikryjte ho suchou a čistou utěrkou a nechte odpočívat, dokud nezdvojnásobí objem – trvá to alespoň 45 minut.
Z vykynutého těsta vytvořte váleček, ze kterého pak můžete odkrajovat kousky a vyválet u nich placičky. Toto těsto vychází přibližně na 20 kousků. Přeložte je napůl a doprostřed vložte kousek pečicího papíru, aby se při napařování těsto neslepilo dohromady.
Dejte vařit vodu do hrnce a vložte připravené těsto na napařovák. Nezapomeňte ho vyložit pečicím papírem, jinak by se těsto špatně dostávalo pryč. Stačí kolem 10 minut a je hotovo.
Salát: Nakrájejte bílé zelí a mrkev na tenké proužky dlouhé přibližně 10 cm, jinak také známé jako Julienne. Julienne jsou kousky potravin o délce asi 10 cm, ale o různé síle. V misce si vytvořte dresink. Lžičku cukru smíchejte s rýžovým octem, rybí omáčkou a šťávou z limetky v poměru 1:1:1. Zase záleží, jak hodně salátu uděláte, proto salát před podáváním ochutnejte, aby byl dostatečně ochucený.
Vše naservírujte doprostřed stolu a každý si může nabrat podle své chuti. Doprostřed knedlíčku dejte hoisin omáčku, přidejte maso, salát a jako třešničku na dortu čerstvý koriandr. Tohle si zamiluje úplně každý!