Přílohy
- sladkokyselá omáčka
Postup přípravy
- paprikový lusk 100 g
- anglická slanina 100 g
- špejle
- grapefruit
- hřebíček
- sůl
- černý pepř
- hořčice 3 lžíce
- houska
- česnek 0.5 palička
- vejce
- olej
Postup přípravy
Mleté maso smícháme s kořením, česnekem a houskou namočenou ve vodě. Přidáme vajíčka, hořčici a vše pečlivě promícháme do hladkého těsta. Z toho pak tvoříme navlhčenými dlaněmi kuličky, které opékáme v rozpáleném oleji.
Grapefruit seřízneme tak, aby měl pevnou základnu a dobře stál na podložce. Sýry, anglickou slaninu a papriku nakrájíme na pravidelné útvary, které postupně napichujeme na špejle. Končíme kuličkami z mletého masa a střídáme je se cherry rajčátky. Ozdobené špejle tak vypadají barevně zajímavě.
Hřebíček vpichujeme do grapefruitu mezi jednotlivé špejle jako příjemnou ozdobu.
Předkrm: Špejlový ježekIngredience pro 4 osoby:
|