Suroviny
- šunka (joselito, španělská šunka) 150 g
- vejce 4 ks
- brambory (ratté) 1200 g
- cherry rajčata 100 g
- kachní sádlo 1 lžíce
- vývar 200 ml
- šafrán 1 špetka
- hladkolistá petržel 1 hrst
- olivový olej 1 lžička
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- V kastrůlku rozehřejte kachní sádlo a vložte do něj brambory nakrájené na soudky. Stáhněte na nízkou teplotu a nechte konfitovat.
- V dalším kastrůlku přiveďte k varu vývar a přidejte do něj špetku šafránu. Do vývaru pak přendejte konfitované brambory a nechte nasát.
- Na pánev dejte pár lžic vypečeného kachního sádla z kastrolu a připravte na ní volská oka. Osolte a opepřete a přidejte rozpůlená cherry rajčata.
- Na talíř nandejte brambory, na ně položte volská oka a navrch šunku. Ozdobte orestovanými cherry rajčátky a snítkou petrželky pokapanou olivovým olejem. Na závěr polijte šafránovou šťávou a podávejte.