Suroviny
- olivový olej 1 lžíce
- česnek 3 stroužky
- zeleninový vývar (nesolený) 7 hrnků
- chilli (drcené) 1/2 lžičky
- těstoviny (tenké capellini) 500 g
- cizrna 1 plechovka
- hladkolistá petržel (hladkolistá petrželka) 1 hrnek
- pražené mandle (nesolené) 1/4 hrnku
- strouhaný parmazán 1/2 hrnku
Postup přípravy
- Ve velkém hrnci rozehřejte olej na střední teplotu. Přidejte nasekaný česnek a restujte 1 minutu. Přidejte vývar, chilli, ¾ lžičky soli a přiveďte do varu.
- Přidejte těstoviny a za občasného míchání vařte asi 6 minut, dokud se skoro celý vývar neabsorbuje a těstoviny nebudou al dente. Potom vmíchejte cizrnu a petrželku.
- Rozdělte do servírovacích misek a podávejte posypané mandlemi a parmazánem