Máte rádi sladké moučníky nebo zdravé sladké snídaně? Vybrali jsme pro vás tři kuchařky, které rozšíří váš repertoár a o které si můžete zasoutěžit. Stačí si jen vybrat, po které toužíte nejvíce, a zkusit štěstí!
Soutěžte o 3 nové sladké kuchařky dle vlastního výběru!
A o které tituly můžete tentokrát soutěžit?
NAŠE HUSTÝ KAŠE
Jana, David a Emílie Borozidisovi
Snídat kaše není žádná nuda. Jana a David, možná je znáte pod jejich pravým jménem „Naše kaše“, vás vezmou na pořádný (a dobrodružný) výlet do světa tohoto ranního fenoménu a prozradí vám vše, co se za několik let vaření kaší na plný úvazek naučili. Budou dělat kaše sladké i slané, pro děti i dospělé, tradiční i trendy, ultrazdravé i trochu divočejší, ale vždycky z toho nejlepšího, co trh nabízí. Ať už jste kaším dávno propadli, nebo byste naopak potřebovali inspiraci, jak jim přijít na chuť, kuchařka Naše hustý kaše vám nabídne spoustu vychytaných receptů. Navíc se dozvíte mnoho rad, jak kaši připravit téměř z jakéhokoliv „zrní“, které je v Čechách k mání. Nechybějí ani tipy, jak mít po ruce vždy něco dobrého a zdravého k jejich dochucení.
BEZ LEPKU – SLANÉ I SLADKÉ RECEPTY
Lucie Kazdová z Bezlepkové cukrárny
Vaření a pečení bez lepku má svá úskalí – bezlepkové těsto se totiž chová úplně jinak než klasické. Autorka knihy, která je maminkou syna s celiakií, to ale pojala jako výzvu a založila úspěšnou specializovanou cukrárnu. Spolu s ní jsme připravili knihu, která obsahuje přes 60 vyladěných receptů, prověřených každodenní praxí. Díky nim budete moci i u sebe doma udělat (nejen) dětem třeba bezlepkové kornoutky na zmrzlinu, dorty, cupcakes, věnečky nebo špičky. Kromě klasických zákusků tu ale najdete také řadu receptů pro každý den: rychlé bábovky a další sladké dobroty či úžasný chléb a pečivo v bezlepkovém provedení. Součástí knihy jsou informace o vhodných surovinách, přehledné a osvědčené postupy i další praktické rady pro život bez lepku.
VŮNĚ FRANCOUZSKÉHO PEČENÍ
Kniha francouzského mistra pekaře Jeana Michela Raynauda vás provede lákavým, máslem vonícím světem francouzského pečení. Přes 95 receptů na slané i sladké pečivo a podrobné, krok za krokem popsané postupy vás nikdy nenechají na holičkách, ať už zkusíte croissanty, madlenky, briošky, či koláče. Vydejte se na cestu unikátní kulinární tradicí a vychutnejte si v pohodlí domova to nejlepší, co vám francouzské pečení může nabídnout.
Knihy do soutěže věnovala nakladatelství Došel karamel, Smart Press, Esence.
Stačí označit jako správnou odpověď tu knihu, kterou byste si přáli vyhrát přímo ZDE pomocí webového formuláře.
SOUTĚŽ BYLA UKONČENA.
Knihy vyhrávají:
Jana Zaňáková, Týn nad Vltavou
Anna Kovářová, Brno
Eva Nolčová, Šťáhlavy