Těstíčko-pikant
- sůl 1 špetka
Bramborový salát
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
1. Ze tří kaprů oddělíme hlavy, které použijeme na polévku. Z jednoho odřízneme podkovy, ze zbytků naděláme filety.
2. Podkovy obalíme v trojobalu a dáme smažit na olej nebo přepuštěné máslo.
3. Filety namočíme do prošlehaného pikantního těstíčka a dáme smažit do jiné pánve.
4. Bramborový salát: Brambory a očištěnou zeleninu povaříme a necháme vychladnout. Brambory oloupeme a nakrájíme (nebo protlačíme mřížkou) na kostičky, taktéž zeleninu. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli a sterilované okurky. Vejce také nakrájíme a přidáme. Dále přidáme hořčici, sůl, pepř a nakonec majonézu a vše promícháme a dáme rozležet do lednice.