Suroviny
- slunečnicový olej 30 ml
- vejce 2 ks
- česnek (rozdrcený) 2 stroužky
- zázvor (nastrouhaný) 20 g
- mleté vepřové maso (nebo najemno nakrájená kýta)
- rýže (uvařená) 500 g
- mrkev (nakrájená na julienne) 2 ks
- mražený hrášek 125 g
- sójová omáčka 30 ml
- bílé víno (nebo rýžový ocet) 20 ml
- koriandr (čerstvé lístky při servírování)
Postup přípravy
- Polovinu oleje rozpalte ve woku a přidejte lehce našlehaná vejce. Za stálého míchání vařte při vysoké teplotě tak, abyste vaječnou sraženinu rozbíjeli na malé kousky. Potom vejce vyndejte z woku a dejte stranou.
- Rozpalte zbývající olej ve woku a přidejte česnek a zázvor. Smažte asi 1 minutu, potom přidejte vepřové a smažte, dokud nebude hotové.
- Přidejte zbývající ingredience a na vysoké teplotě vše prohřejte, dokud nebude hrášek uvařený. Vmíchejte připravená vejce. Ochutnejte a pokud bude potřeba, přidejte sójovou omáčku. Hned podávejte posypané koriandrovými lístky.