Nudle
- vejce 1 ks
Postup přípravy
Slepici vložíme do hrnce, zalijeme dvěma litry studené vody, vložíme menší neoloupanou cibuli a přidáme a 1 - 2 lžíce soli. Slepici necháme na vařit 2 - 3 hodiny, než změkne. Nepřidáváme žádné koření. Očistíme si zeleninu a celou ji dáme do vývaru ke slepici, stačí 20 - 30 minut před koncem, dokud nezměkne. Pak ji vyjmeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli vyhodíme. Měkkou slepici, která se téměř rozpadá, vyjmeme z vývaru, který scedíme. V jiném hrnci si zvlášť uvaříme domácí nudle, které scedíme. Ze slepice obereme maso, podle potřeby ho nakrájíme a vrátíme do vývaru k zelenině. Podle chuti ještě dosolíme a povaříme asi pět minut. Na konec přidáme zelenou petržel.
Na nudle si připravíme těsto z mouky, vajec a soli, které vyválíme na slabý pláty, necháme trochu proschnout a nakrájíme na tenké nudličky.